My New Blog Tiara Saphire


Assalamualaikum.. hai korang.. aku nak beritahu yg aku dah pakai domain sendiri iaitu www.tiarasaphire.com. mesti pelik kenapa kat sini ada blogspot lagi. ok sebenarnya itu blog kedua aku yg mana kalau korang singgah masih kosong sebab aku belum ada mood untuk blogging.


Kenapa buat dua blog?

aku pernah terfikir untuk buat dua blog sebab first objective aku buat blog ni dulu nak share pasal drama sahaja tapi saban tahun aku macam seronok pula duduk dalam dunia blogging, banyak benda yg aku tulis. walaupun tak meriah sangat tapi untuk orang yg menulis bukan passion utama kira macam satu pencapaian juga..haha


Blog Problem?

kalau korang perasan, minggu ni blog aku on off. sekejap ada sekejap private. ini bukan disebabkan merajuk ke apa tapi ada pelawat tidak diundang datang menyinggah. bila check pageview masih lagi consistent tapi aku risau kalau ada click fraud di iklan.

bila blog asyik on off tu, aku langsung tak ada mood nak blogging. dalam tengah serabut tu boleh pula buat blog kedua. dah alang-alang ada blog baru terus survey pasal custom domain. so wujudlah blog baru saya.


Tiada idea letak nama domain

plan untuk buat blog baru selalu tertangguh disebabkan tak ada idea nak letak nama apa untuk blog address. aku ada terfikir banyak nama juga tapi tak tahu kenapa Tiara Sapphire tu macam special. bila gabung dengan nama lain macam tak sedap bunyi dia..bagi akulah..haha

sebab tu terus terfikir baik beli domain sendiri pakai nama tu juga tapi yg link blogspot ni memang tak nak kacau sebab malas nak setting adsense balik.

so blog yg pertama ini aku tukar daripada Tiara Sapphire ke TiaraNovella, nanti nak kena tukar banner tu. aishh banyak keja juga nak buat ni.

blog kedua pula Tiara Saphire. harapnya tak confius la..hehe


kalau rajin, sudi-sudilah follow dan singgah ke blog baru saya cuma buat masa ini masih kosong sebab belum ada mood nak update.



untuk blog baru ni aku akan lebih fokus update mengenai review drama dan movie, manakala blogspot pula untuk novel dan sebagainya. 

Post a comment

27 Comments

  1. Oo patutla..Ummi prasan gak tibe xleh masuk blog tiara... Patah blik umah sendiri..

    ReplyDelete
  2. dari dulu rasa nak tukar ke domain sendiri...tapi takut pulak

    ReplyDelete
  3. patutlah klik tak boleh. ada terfikir jgk nak buat blog kedua dlu tp sayang sbb blog yg skrg ni pun dh naik nama dlm rank google.

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog lama dah maintain di google itu bila nak buat blog baru kena start balik dari kosong, banyak kerja nak kena buat..tapi kalau akak terasa nak buat blog kedua, buat je..hehe

      Delete
  4. Replies
    1. awww tq :)
      punya penat fikir nama tu dulu sampai dah selesa guna nama tu dalam blogging..haha

      Delete
  5. nice one... semoga kedua-dua blog successful !

    ReplyDelete
  6. Dina pun baru tukar domain juga

    ReplyDelete
  7. i tot u mcm nak menghilang terus sbb tiba2 takleh masok your blog! anyway.... welcome back! i tak pandai bab2 blog ni.. and i baru try apply google adsense..still tatau how it gonna work

    ReplyDelete
    Replies
    1. no lah..geram dengan bot itu yg terus private blog sbb takut effect kt iklan. takpe apply je dulu adsense tu, kalau tak tahu pm me. kalau boleh tolong i tolong kalau tidak kena tanya pakar la..hehe

      Delete
    2. itu la..i dah apply la..tggu nanti dah approve klu.. i pm u... i am so clueless

      Delete
  8. Done follow yang baru.. Semoga terus bersemangat membuat entry blog..

    ReplyDelete
  9. lps ni tentu rajin update kan? ;-)

    ReplyDelete
  10. tahniah sbb sudah beli domain sendiri. mcm abe kie x larat la nak maintain 2 blog. cukuplah satu..

    ReplyDelete
  11. All the best dear, with your new blog. Baru ja singgah tadi. :D

    ReplyDelete
  12. ooo patut lah tahniah dah ada blgo kedua,, terbaik la blh handle,, akak pun ada jugak jadi habuk haa :D. x tahu nak update apa n mood pon x de

    ReplyDelete