Cara Letak Bloglist di Blog 2021


setting blog sekarang nampak macam mudah tapi habis carca marba bila buka blog contohnya bila letak bloglist. aku perasan benda ni bila tambah blog baru kat dalam bloglist tapi tak naik update terkini blog berkenaan. ramai juga yang merungut pasal benda ni.


benda ni nampak mudah sebab bila klik kat Blog URL akan keluar semua senarai blog yang korang dah follow. tapi bila dah masukkan link blog tu, bloglist akan jadi macam ni 👇


cuma nampak nama blog, langsung tak naik latest update kat bahagian bloglist. Hampeh!


Cara Letak Bloglist di Blog 2021

sebenarnya adacara nak mengatasi masalah ni, cara dia nampak sama tapi banyak bezanya.

1. Pergi ke Layout > Add A Gadget > Bloglist > Add a New Item



2. Copy link blog yang korang nak masukkan dan Paste di bahagian Blog URL. Continue.



3. Nanti akan keluar Feed URL found pastu tekan OK.



4. Automatik akan keluar nama blog dan link blog macam ni. then boleh Save.



5. ok done. dah boleh nampak update baru blog di bahagian Bloglist.



Siapa yang ada masalah begini, harap dapat membantu 😊

Post a Comment

7 Comments

  1. Kalau sebelum ni main masukkan ajer kan..kali ni kita boleh setting dan ianya menyenangkan..so nampaklah update terbaru kawan- kawan...

    ReplyDelete
  2. Terima kasih Tiara. Naim kena check blik

    ReplyDelete
  3. kita suka buat blog list..senang nk bw

    ReplyDelete
  4. awal-awal haritu pelik gak kenapa takde posting kengkawan. Ada sorang tegur ammi betulkan baru ok.
    dulu kalau kita follow blog org tu ada satu auto button yg boleh include link dorang dlm bloglist kita kan..skrg ilekkk

    ReplyDelete
  5. tulah pelik aritu tgk ngape dah lain.... tq share nanti boleh cuba

    ReplyDelete