Drama | Malaysian Ghost Stories (Astro Ria)


Drama : Malaysian Ghost Stories
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures
Pengarah : Azhari Zain, Izuan Mokhtar, Eoon Shuhaini
Penulis Skrip : Srikandi Emma, Aloy Paradoks, Epy Kodiang, Amar Amir
Siaran : Astro Ria
Mula Tayangan : 25 Ogos 2021
Episod : 18
Masa : Isnin-Khamis | 11.00 Malam
Pelakon : Janna Nick, Zahiril Adzim, Meerqeen, Bella Astillah, Chubb-E, Syazwan Zulkifly, Nazeera Sardi, Adam Shahz, Anna Jobling, Keith Foo, Kazar Saidi, Ameerul Affendi, Hasnul Rahmat, Hanna Aqeela, Azman Ahmad, Azar Azmi, Fimie Don

Malaysian Ghost Stories adalah himpunan pelbagai kisah seram dan mistik yang berlaku di Malysia yang biasa kita dengar dalam pelbagai versi dan kini ditampilkan dalam bentuk drama bersiri 18 episod yang membawa 18 buah kisah hantu yang berlainan.

Sinopsis Drama Malaysian Ghost Stories


Episod 1 - Nenek Hostel

Sebuah asrama diganggu jelmaan nenek sebaik sahaja lampu bilik dimatikan dan mula mengira penghuni yang belum tidur. Mereka harus menyelesaikan gangguan mistik tersebut sebelum nyawa mereka melayang.

Episod 2 - Jin Pemusnah

Rumah tangga Johan dan Munirah semakin panas. Anak mereka pula selalu menangis dan Munirah keguguran. Hal ini berkaitan dengan sikap Johan yang selalu pulang pada lewat senja.

Episod 3 - Hantu Kum Kum

Seorang wanita sanggup melakukan apa sahaja untuk mengekalkan kecantikannya. Wajahnya menjadi hodoh setelah melanngar pantang larang dan perlu menghisap drama anak gadis sunti sebarang bayaran.

Episod 4 - Nenek Kebayan

Azri jatuh cinta dengan Laila setelah bertemu di kawasan air terjun dan terpikat dengan kecantikan Laila. namun Azri tidak menyedari itu semuaa adalah permainan nenek kebayan.


Siapa peminat drama seram boleh menonton Drama Malaysian Ghost Sories di Astro Ria, setiap isnin hingga khamis jam 11 malam bermula 25 Ogos 2021.

2 comments:

  1. Episode 1 pasal nenek hostel tu benda paling seram kat asrama dulu. Saya selalu tido lambat lepastu takut terdengar ada suara tahu saya belum tidur 😂

    ReplyDelete