Telefilem | Genesis (Cerekarama TV3)


Telefilem : Genesis
Produksi : Kuasatek Pictures Sdn Bhd
Pengarah : Ahmad Mustadha
Siaran : TV3
Pelakon : Aeril Zafrel, Jalaluddin Hasan, Aida Khalida, Azizah Mahzan, Miera Liyana, Tasha Yong, Ayuna Yusof, Ahmad Idham

Genesis sebuah telefilem arahan Ahmad Mustadha yang dilakonkan oleh Aeril Zafrel, Jalaluddin Hassan dan Aida Khalida akan diulang tayang semula di slot Cerekarama TV3 pada 11 September 2021, hari sabtu jam 10 malam.

Genesis mengisahkan Bakhtiar yang bercinta dengan Zakiah kemudian memilih meninggalkan Zakiah apabila mengetahui wanita tersebut mengandung dan tidak mahu mengugurkannya.

Selepas 30 tahun, Dato Bakhtiar menjadi tokoh korporat yang berjaya dan kini segala urusan syarikatnya diuruskan oleh Amirul mempunyai banyak persamaan dengannya dari segi karakter mahupun disiplin kerja. Dato Bakhtiar sangat percaya dengan segala keputusan yang diambil Amirul menguruskan syarikatnya memandang dia tidak mempunyai anak dan isterinya sudah meninggal dunia.

Segala rahsia mula terungkap apabila Dato Bakhtiar bertemu semula dengan Zakiah di sebuah pusat peranginan. Dato Bakhtiar terdesak untuk mengetahui tentang anaknya yang dilahirkan Zakiah dahulu.

No comments:

Post a Comment