Sinopsis Drama Dia Isteriku (TV Alhijrah)

Sinopsis Drama Dia Isteriku (TV Alhijrah)

Drama : Dia Isteriku
Produksi : Sha's Media Sdn Bhd
Pengarah : Ayie Mustafa
Penulis Skrip : Mohd Shahremy Ikmal
Siaran : TV Alhijrah
Mula Tayangan : 14 September 2021
Masa : Isnin-Selasa | 6.00 Petang
Episod : 13
Pelakon : Rozita Che Wan, Hafidz Roshdi, Shalma Eliana, Fizz Fairuz, Aiman Badrul, Izzy Reef, Cahaya Nilam, Hanna Aqeela, Badrul Muhayat

Sinopsis Drama Dia Isteriku

Mmengisahkan perkahwinan Aisyah (Rozita Che Wan) dan Helmi (Hafidz Roshdi) yang diuji akibat fitnah yang disebarkan oleh ahli keluarga sendiri. Aisyah bahagia dengan perkahwinannya bersama Helmi selepas melalui pengalaman perit dengan bekas suaminya, Bahar (Fizz Fairuz) selama enam tahun bersama. 

Kebahagian mereka mula teruji apabila Elisya (Shalma Eliana) yang merupakan anak Aisyah dan Bahar tinggal bersama mereka. Elisya mengalami kejutan kerana terbiasa dengan kehidupan bebas selama tinggal dengan bapanya manakala Aisyah pula menekankan kehidupan islamik dan penuh kasih sayang dalam keluarganya.

Aisyah dan Helmi berusaha membantu mendekatkan Elisya diri dengan kehidupan beragama. Keikhlasan dan layanan mesra Helmi terhadap Aisyah membuatkan Elisya cemburu dan terpikat dengan bapa tirinya.

1 comment:

  1. tak cam langsung muka hafidz. Dia buat jambang tu sebab nak matchkan dengan che ta ke? First time kan diorang berlakon sama2?

    ReplyDelete