Sinopsis Drama Cinta Yang Pulang (TV2)

Sinopsis Drama Cinta Yang Pulang (TV2)

Drama : Cinta Yang Pulang
Produksi : Suhan Movies & Trading, Telemal Production
Pengarah : Bade Hj Azmi
Penulis Skrip : Wan Mahani Wan Hassan, Liza Ali
Siaran : TV2
Mula Tayangan : 4 September 2021
Episod : 26
Masa : Khamis-Sabtu | 8.00 Malam
Pelakon : Izzue Islam, Umie Nazeera, Azwan Kombos, Jasmine Suraya, Melanie Tan, Zalfa Zin, Shah Iskandar, Fizz Fairuz, Amar Asyraf, Areef Amran, Scha Elinnea

Sinopsis Drama Cinta Yang Pulang (TV2)

Sinopsis Drama Cinta Yang Pulang

Diadaptasi dari novel karya Wawa Akil, mengisahkan Noah Imran (Izzue Islam) dan Adina Insyirah (Ummi Nazeera) yang berkawan baik tapi persahabatan mereka terputus apabila Noah menuduh Adina menyebarkan gambar tidak senonoh teman wanitanya, Thia (Jasmine Suraya). kerana hal tersebut juga, Adina membawa diri ke luar negara.

Pertemuan semula Noah dan Adina membuatkan Noah mula jatuh cinta dengan gadis tersebut. Noah sebenarnya menyesal menuduh Dina tanpa bukti dahulu tapi terlambat untuk meminta maaf kerana Dina telah membawa diri ke luar negara.

Adina juga masih tidak dapat melupakan peristiwa tersebut dan tidak dapat memaafkan Noah. Namun begitu, ibu mereka membuat perancangan untuk menyatukan Adina dan Noah. Apakah kesudahannya?

Saksikan kesemuanya dalam drama Cinta Yang Pulang setiap khamis hingga sabtu jam 8 malam di TV2 atau tonton online melalui website rasmi RTM.

1 comment:

  1. kesiannya adina sampai pergi luar negara gara2 noah tersalah tuduh

    ReplyDelete