Review Drama Korea: Cheese in the Trap (2016)

Review Drama Korea: Cheese in the Trap (2016)

Title : Cheese In Trap
Release Date : 4 January 2016
Episodes : 16
Genre : Romance, Life
Cast : Kim Go Eun, Park Hae Jin, Seo Kang Joon, Lee Sung Kyung, Nam Joo Hyuk, Park Min Ji

SYNOPSIS:
Hong Seol and Yoo Jung attend the same college but they couldn't be more different. Seol is a poor, unpopular student with no money, while Jung is rich, well-liked, extremely smart, and popular but he harbors a dark side.

Seol just want to get through her college career quietly but finds herself getting caught up in whatever Jung drags her into. Even stranger, an unlikely alliance is forged between these two classmates from opposite sides of the track.

Review Drama Korea: Cheese in the Trap (2016)
Park Hae Jin sebagai Yoo Jung

Anak orang kaya, hensem, diminati ramai tapi ramai orang tak tahu dia ni psiko dan sangat misteri. sebab Jung sangat misteri aku pun jadi penasaran nak tahu pasal dia. first episod aku rasa mamat ni macam ada aura pembunuh upahan buat akak rasa meremang je bulu roma ni wei..aiyooo~ 

Review Drama Korea: Cheese in the Trap (2016)
Kim Go Eul sebagai Hong Seol

Seol pula pelajar biasa, muka pun biasa-biasa, lebih pentingkan study tapi dia seorang  yang boleh nampak sisi gelap Jung. Disebabkan dia seorang yang perasan ada benda tak kena dengan Jung so dia selalu mengelak dari Jung bila tiada siapa yang percayakan dia.

Walaupun Kim Go Eun tak cantik macam heroin korean yang lain tapi dia sesuai sangat bawa watak Hong Seol, comel kot dengan rambut curl tu lagi.

Review Drama Korea: Cheese in the Trap (2016)

MY REVIEW:
First episode macam seram sikit sebab Seol selalu fikir Jung tu mamat psiko. tapi next episode tu dah makin menarik bila Jung selalu cuba mendekati Seol, ajak Seol keluar makan tapi Seol selalu juga menolak.

kalau orang yang selalu tak pandang kau, ignore kau tetiba jadi peramah ajak makan mestilah pelik dan menakutkan maybe itu kot feeling Seol time tu.

Review Drama Korea: Cheese in the Trap (2016)

Bila Seol dan Jung jadi couple, alahai comel pula tengok dua orang ni. Jung memang sangat take care semua hal mengenai Seol, orang lain pun tak dapat layanan istimewa macam ni.

so bila someone mistreat seol we can see how the jung's dark side will manage them. i really love this couple seriusly walaupun something wrong dengan jung..hmmm

Review Drama Korea: Cheese in the Trap (2016)

jalan cerita dia best sebab tak serabut sampailah di pertengahan cerita ke ending, aku jadi confius siapa hero dia sebab direction drama ni lebih fokus pada watak Baek In Ho and his crap piano story. actually watak dia not too bad tapi sebab terlalu banyak scene dari hero buat aku menyampah.

Review Drama Korea: Cheese in the Trap (2016)

Bora dan Eun Taek pula kawan baik Seol di universiti yang sentiasa bersama Seol. suka tengok couple ni sebab mula-mula tu mereka macam teman tapi mesra tapi bile Eun Taek suka orang lain, barulah Bora cemburu dan sedih kalau tidak langsung tak layan member tu.

Overall, best juga tapi tak suka ending dia. ntahlah maybe kena cari webtoon kot sebab ramai yang cakap webtoon dia best dan versi drama ni dah lari banyak dari cerita asalnya.

Post a Comment

2 Comments

  1. omo .. kita pon tengok cheese in teh trap !! best kan ..

    ReplyDelete