The Beauty Inside


Title : The Beauty Inside
Episodes : 16
Duration : 65 minutes
Cast : Lee Minki, Seo Hyunjin, 
Lee Dahee, Ahn Jaehyun, Lee Taeri, Moon Ji-In.


SIPNOSIS

Han Se Kye is a top actress, also known as a troublemaker, with many rumors around her. To others, her life appears as a mystery, when in fact she is faced with a strange occurrence where she must change into a different body and new identity for one week a month. 

She encounters Seo Do Jae, a brilliant man who is an executive at an airline company. He seems to have it all: a perfect appearance, knowledge, and a good job; but he has a secret too. He suffers from Prosopagnosia, the inability to recognize faces. However, he manages to hide this from the world, every day he makes an effort to remember people by their personalities. 

Seo Do Jae's life begins to change when he meets Han Se Kye. She is the only person whose face he can recognize. But with Han Se Kye's constant disappearance and change how long can she keep her secret?


The Beauty Inside drama adaptasi dari filem yg juga menggunakan tajuk yg sama, mengisahkan Han Sekye top actress di korea yg mempunyai rahsia bertemu dengan chaebol bernama Seo Dojae yg nampak perfect tapi menghidap prosopagnosia atau face blindness.

drama ni sangat menarik walaupun awalnya bila aku baca sipnosis rasa pelik dengan character heroin yg boleh bertukar menjadi orang lain tapi bila follow drama ni memang best ditambahkan pula dengan barisan pelakon yg mantap memang menghidupkan lagi jalan ceritanya cumanya last episode cerita dia agak meleret dan bosan sikit.

chemistry antara Lee Minki dan Seo Hyunji memang sangat serasi walaupun ada part yg bercinta macam cringe giler mengalahkan budak sekolah tapi scene sedih memang rasa nak menangis sekali. salute sebenarnya dengan acting mereka ni sebab boleh buatkan penonton ketawa dan juga menangis dalam masa yg sama.

Post a Comment

7 Comments

  1. Tgk half way, kat viu asyik sgkut je, terus tbengkalai tgk

    ReplyDelete
  2. Woah kirain tadi ini the beauty inside yg movie tahun 2015, pemainnya Park Seojoon.. trnyata lain, hihi, tapi ini bagus, aku suka Lee Min Ki hehe^^

    ReplyDelete
  3. Suka cerita ini.. Ada part memang menyentuh perasaan..

    ReplyDelete
  4. Siqah suka Lee Min Ki. Nak tengok drama ni tapi tak sempat lagi. masuk list dululah. Pelakon wanita pun suka jugak. BAru tengok dia as one of the presenter in MAMA Live in Hong Kong, cantik sangat dia ni.

    ReplyDelete
  5. suka heroin ni. dia senyum comelll hehe

    ReplyDelete
  6. comel2 belaka kpop ni. ahaha

    ReplyDelete