Review Drama Korea: The Bride of Habaek (2017)

Review Drama Korea: Bride of Habaek (2017)

Title : The Bride of Habaek
Release Date : 3 July 2017
Episodes : 16
Cast : Shin Se Kyung, Nam Joo Hyuk, Lim Ju Hwan, Krystal dan Gong Myung

SINOPSIS:
When the narcissistic water god Ha-baek visits earth in order to find a stone powerful enough to help him claim his throne, he seeks out the help of his servant and destined bride, psychiatrist So-ah, whose family is fated to serve the water god for generations. The problem is that she has no belief in the gods and initially mistakes him for suffering from delusions. Things get even stranger when the wind god Bi-ryeom, the water goddess Mu-ra, and the demi-god Hu-ye show up to complicate things.



Bride of Habaek (Water God) drama yg diadaptasi dari sunjung manhwa Bride of Water God karya Yoon Min Kyung. Antara pelakon drama ini:

Review Drama Korea: Bride of Habaek (2017)
Shin Se Kyung sebagai Yoon Soo Ah

Review Drama Korea: Bride of Habaek (2017)
Nam Joo Hyuk sebagai Habaek
(Water God)

Review Drama Korea: Bride of Habaek (2017)
Lim Jun Hwan sebagai Hoo Ye

Review Drama Korea: Bride of Habaek (2017)
Kristal sebagai Hyera/Moora
(Water Goddess)

Review Drama Korea: Bride of Habaek (2017)
Gong Myung sebagai Bi Ryeom/ Ah Bin
(Wind God)


Review Drama Korea: Bride of Habaek (2017)

watak yg aku paling suka dalam drama ni ialah CEO Shin Hoo-ye lakonan Lim Ju Hwan yeah i memang suka sangat dengan Juhwan sejak dia berlakon dalam drama Ghost. dari awal lagi aku agak CEO ni mesti ada hidden identiti dan berharap dia tak jadi jahat. seriusly memang geram sangat dengan Bi-ryeom sebab selalu sangat provoke Hoo-ye dan selalu juga bikin masalah. aku pun tak faham sangat apa masalah mereka ni dengan Hoo-ye.

seriusly agak struggle juga nak habiskan setiap episode sebab ada part yg best dan exciting tapi overall bosan dan sangat slow. bila baca review orang pasal drama ni, agak bosan la juga sebab mostly asyik condemn lakonan Shin Se Kyung tapi bagi aku nothing wrong dengan pelakon dalam drama ni sebab main problem storyline dia sangat slow so patut salahkan penulis. 

Post a Comment

2 Comments

  1. tulah ramai komplen drama ni slow n boring walaupun ada pelakon yang best. Saya pun baru tengok cite ni sampai episod 2 je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite rasa nak giveup dari first episode. ntah cmne boleh bertahan..hahaha

      Delete