Review Novel | Jibrael: You're Mine! by Suci Hidayat


Novel : Jibrael: Youu're Mine
Penulis : Suci Hidayat
Helaian : 347
Penerbit : Suci Love Story
Tahun Terbitan : November 2017

Hai guys! lama tak update review novel kat blog ni. tak tahulah kenapa malas sangat nak tulis review nak membaca lagilah. tengah ada mood ni baik tulis cepat walaupun buku ni dah khatam lama..hehe

Jibrael: You're Mine mengisahkan Ku Jibrael yang benci dengan kaum hawa selepas dicurangi tunangnya. Disebabkan kemahuan ibunya, Jibrael bersetuju untuk berkahwin dengan Dara Adalia tapi dalam diam, dia mempergunakan kesusahan gadis tersebut yang memerlukan duit untuk rawatan ibunya. 

Jibrael membayar sejumlah wang kepada Dara untuk berkahwin dengannya dengan syarat mereka tidak akan jatuh cinta dan bercerai setelah Dara melahirkan zuriat untuknya. Dara bersetuju namun dia jatuh cinta kepada suaminya sebaik sahaja mereka berkahwin.

aku tertarik dengan novel Jibrael sebab tema bad boy yang digunakan tapi mungkin definisi bad boy bagi aku tak sama dengan penulis kot, for me bad boy walaupun luarannya nampak kasar masih lagi gentleman tapi si Jibrael ni hurmm dah la bahasa dengan isteri bukan main kasar, once dia angkat tangan belasah isteri seriusly sis give up baca buku ni.

plot dan jalan cerita tiada yang baru, banyak yang klise. watak hero totally bad jerk dan ada trust issues dengan pasangan sebab trauma dengan bekas tunang. watak heroin lemah sangat mengikut kata suami. so overall, boleh campak tepi perangai hero macam ni..eh tiba sis emo 🙊

**MY RATING : ⭐⭐ 2/5**

Post a Comment

0 Comments