Drama Apa Yang Best?


update drama terbaru yg tengah tengok, memang best layan.

Voice 3: City of Accomplices

first mission, nak habiskan drama Voice pada hujung minggu. currentyly dah tengok sampai episode 11 tapi tak boleh habiskan dalam masa dua hari sebab drama ni berat aku tak mampu nak maarathon sekali gus. 

jalan cerita Voice 3 dah jadi makin complicated, dah masuk episode 11 aku masih lagi tertanya-tanya siapa pembunuh sebenarnya sebab bila dah dapat tangkap suspek tapi ada lagi mastermind di sebalik dan di sebalik itu. ingatkan dah habis rupanya tak dapat lagi dalang sebenar, huh complicated betul! aku dah follow drama ni daripada first season lagi jadi dah tentu nak tahu pengakhirannya.

Go Go Squid!

sekarang ni aku terjebak dengan drama China, ada beberapa drama yg aku cuba untuk tengok tapi last-last terus drop sebab tak kena dengan jiwa. bukan tak best ada cerita yg best tapi agak slow dengan episode terlalu panjang dan ada juga yg terganggu dengan pelakon yg acting tak berapa best.

terbaru, aku tersangkut dengan drama China Go Go Squid!. kononnya nak habiskan Voice baru nak start tengok drama ni tapi lepas tertengok satu episod tak boleh nak stop sebab main couple ni comel sangat. basically drama ni pasal e-sport games.


itulah drama yg aku tengah tengok sekarang, sekarang ni so bila dah habis tengok nanti aku akan update di blog. ok bye~ 😎

p/s: komen sikit k-drama apa yg ampa tengok sekarang atau current drama yg tengah best.

13 comments:

  1. go go squid dapat rating tinggi jugak !

    ReplyDelete
  2. current k-dramas yang best hmm, tak sure jugak sebab dah makin slow dengan latest k-drama.. i'm currently watching all season of God's Quiz.

    Voice 3 ! Tak sempat lagi nak tengok haihh

    c-drama tu macam best jeeeee, im waiting for the review ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, malas nak tengok kdrama sekarang sampai tak tahu latest drama apa yg best..

      Delete
  3. baru habis tgk drama korea big issue, best cite tu pasal paparazzi gitu, nanti plan nk tgk gak voice 3 sbb mmg tgk dari season 1 n nk try layan save me 2 gak. Now dalam proses nk mghbiskan tgk drama Search WWW, perfume ngan he is pscyometry..

    ReplyDelete
  4. ekin tengah tengok Hotel Del Luna,, best jugak cerita ni! siapa peminat IU, boleh lah tengok dia berlakon, heheeee.. cerita jenis fiksyen cenggitu tapi best lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka juga follow drama yg IU berlakon. ok masuk dalam list dulu..hehe

      Delete
  5. I'm currently watching Investigation Couple/ Partners for Justice Season 2, Doctor Detective and Doctor Room/Doctor John/Doctor Yohan. Paling suka Doctor John sebab ada Jisung and Jisung sangat handsome dalam drama ni! Hahaha. Yang lagi dua tu interesting enough to get me invested :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh jisung ada drama baru ke? ok nanti nak try cari drama ni..hehe

      Delete
  6. haritu baru tengok Touch Your Heart lakonan Lee Dong Wook heronya. then dah habis tu, tengok pula k-drama Memories of the Alhambra. Best gilosss! hahahaha. tapi belum habiskan lagi, tinggal 3 episod tak tengok lagi.

    then terrrrlayan sikit k-drama Live; lakonan lee Kwang Soo. not bad gak. tapi 1 episod je baru tengok hahaha. sebab ingatnya nak ushar ushar je. tapi ushar sikit pun dah best, I think the rest is best too :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Touch Your Heart memang best, Memories Alhambra pun best juga tapi tak suka ending dia..hehe

      Delete
  7. Go go squid tu ramai yang review menarik.. nak tunggu habis baru nak tengok..
    Sekarang ini tengah layan drama sedih tajuk Time dan drama cina tajuk Explore The Note sambil-sambil baca novel seram.. hehehe..

    ReplyDelete