Review Novel | Hati Yang Kau Pinjamkan (Rehan Makhtar)

Review Novel | Hati Yang Kau Pinjamkan oleh Rehan Makhtar

Novel : Hati Yang Kau Pinjamkan
Penulis : Rehan Makhtar
Helaian : 387
Penerbit : Karya Seni
Terbitan : Julai 2022

Hati Yang Kau Pinjam kisah Tuah Nur Khalifah dan Nik Khalifh. mereka bertemu secara tak sengaja ketika Khalif sedang sakit tenat terbaring di katil hospital. Tuah yang baik hati dengan rela hati mendermakan hatinya untuk Khalif. Kisah bertambah menarik apabila mereka bertemu kembali setahun kemudian.

Review Novel | Hati Yang Kau Pinjamkan oleh Rehan Makhtar

Tuah seorang gadis yang baik, menolong Khalifh tanpa mengharapkan balasan. Khalifh pula setia pada janji untuk mencari Tuah walaupun Tuah mengelak bertemu dengannya. apabila mereka bertemu kembali, Tuah ingat Khaliff tak cam dia pastu macam-macamlah andaian yang Tuah buat sendiri.

aishh baca buku ni kadang geram dengan Tuah ni sebab baik dan lurus sangat..haha. nasib baik Khalifh tu bijak. banyak kali kot Khalifh bagi hint tapi Tuah tak dapat juga nak tangkap maksud Khalifh. watak Khaliff ni alahai sweet banget..haha. 

Novel Rehan Makhtar kali ni agak ringan, konflik tak berat sangat dan jalan cerita predictable tapi still sis suka cara olahan dari penulis dan watak dalam buku ni. buku dia pun nipis, tak sampai satu hari aku berjaya habiskan. overall, saya suka..haha

**MY RATING : ⭐⭐⭐⭐ 4/5**

Baca juga : 

1 comment: