Sinopsis Drama The Maid (Astro)

The Maid

Drama : The Maid
Produksi : Juita Viden
Pengarah : Helmi Yusof
Siaran : Astro Ria
Mula Tayangan : 6 Disember 2021
Episod : 10
Masa : Setiap Rabu | 9.00 Malam
Pelakon : Norman Hakim, Sherry Al-Hadad, Mira Filzah, Eina Azman, Ezzaty Abdullah, Siti Khadijah Halim, Zarina Zainoordin, Irsha Norsham, Nadya Syahera, Ieda Moin

Sinopsis Drama The Maid

mengisahkan Jay (Norman Hakim) seorang penulis novel bestseller 'Mr Payung Emas' dan juga jutawan yg terkenal kerana beristeri empat. Isteri-isteri Jay adalah Suhana (Sherry Al-Hadad), Nadia (Eina Azman), Fika (Ezzaty Abdullah) dan Elisa (Mira Filzah). 

kehidupan Jay secara luarannya nampak sangat bahagia dengan kesemua isteri-isterinya. hakikatnya memang tidak suka antara satu sama lain dan cuma berpura-pura bahagia. setiap isteri-isteri mempunyai pembantu rumah dan tahu segala rahsia majikan mereka.

konflik bermula apabila Elisa ditemui mati ketika menghadiri makan malam keluarga di rumah isteri pertamanya, Suhana. kini ketiga-tiga isteri Jay telah menjadi suspek pembunuhan kerana masing-masing mempunyai motif sendiri untuk membunuh.

Penyiasatan telah dijalankan oleh pihak polis, satu persatu rahsia isteri-isteri Jay mula terbongkar. keadaan bertambah misteri apabila muncul pembantu rumah baru bernama Citra. Persoalannya, siapakah yg telah membunuh Elisa?

8 comments:

 1. Menarik storyline drama ni. Jemput join GA saya untuk menang wallet free original brand F.timber & Nichi :) http://www.aimisyahirah.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html

  ReplyDelete
 2. loveeeee the story line hehehe

  ReplyDelete
 3. Yeay, harini ditayangkan kan. Belum tengok lagi :)

  ReplyDelete
 4. Meati kecoh dan meriah je drama ni

  ReplyDelete
 5. best cerita nie..boleh la lps nie follow cite ni pula

  ReplyDelete
 6. wahhh norman hakim sbg hero tuuu

  ReplyDelete
 7. Jalan cerita dia nampak menarik..

  ReplyDelete
 8. baru semalam follow cerita ni...bolehlah...

  ReplyDelete