Drama | Marry Me Senorita (2021)

Marry Me Senorita

Drama : Marry Me Senorita
Produksi : Juita Viden Sdn Bhd
Pengarah : Nur Ain Sharif
Penulis Skrip : Rehal Nuharis, Dayang Kartinah
Slot : Megadrama Astro Ria
Mula Tayangan : 2 Februari 2021
Episod : 20
Masa : Isnin-Khamis | 10.00 Malam
Pelakon : Janna Nick, Dini Schatzmann, Shaza Bae, Meerqeen, Dato Jalaludin Hassan, Fadilah Mansor, Yasmin Hani, Raja Azura, Siti Khadijah Halim, Asha Merican

SINOPSIS DRAMA MARRY ME SENORITADrama Marry Me Senorita diadaptasi dari novel Marry Me Senorita karya Suri Ryana mengisahkan Sofiy Leia (Janna Nick), anak yatim piatu yg tinggal dengan ibu bapa saudaranya. Selepas kematian Pak Long, Sofiy dihalau keluar oleh Mak Longnya dan tekad untuk pergi ke rumah kawan baiknya di Kuala Lumpur tanpa memgetahui kawannya itu bekerja di kelab malam.

Pertemuan Sofiy dan Isa Alejandri (Dini Schatzmann) membawa kepada perkahwinan kontrak. Isa terpaksa berkahwin dengan Sofiy untuk memastikan kedudukannya dalam syarikat datuknya tidak terjejas. Sofiy pula bersetuju melarikan diri daripada buruan Bard, tauke kelab malam. 

Perkahwinan Isa dan Sofiy tidak bertahan lama dan akhirnya mereka bercerai dan membawa haluan masing-masing, walaupun ketika itu sudah terbit rasa cinta di hati.

Setelah berpisah, Sofiy melanjutkan pelajarannya di London manakala Isa berkahwin paksa rela dengan bekas kekasihnya, Rosa Arabella (Shaza Bae). Ketika itu adik Isa telah lama menghilangkan diri dan Rosa pernah terlihat adiknya di suatu tempat semasa menjalani pengambaran. Rosa meletakkan syarat supaya Isa perlu berkahwin denganya jika ingin tahu dimana adik Isa berada.

Tiga tahun berlalu, Sofiy sudah tamat belajar dan telah diterima bekerja.Sofiy bertemu semula dengan Isa di syarikat tempat dia bekerja. Dan rupanya syarikat itu adalah milik Isa. Adakah bahagia milik Isa dan Sofiy? Bagaimanakah pengakhiran kisah hidup mereka?

Post a comment

2 Comments

  1. Macam tak berapa menarik pula gandingan mereka ini..

    ReplyDelete
  2. Drama ni pun tak sempat lagi nak tengok. Sekarang tengah fenomena Janna Nick. huhu

    ReplyDelete