Drama | Hati Yang Dikhianati (Astro Prima)


Drama : Hati Yang Dikhianati
Produksi : Global Station Sdn Bhd
Pengarah : Riza Baharuddin
Penulis Skrip : Eenaz Mokhtar
Slot Siaran : Tiara Astro Prima
Mula Tayangan : 12 April 2021
Episod : 40
Masa : Isnin-Jumaat | 6.00 Petang
Pelakon : Amar Baharin, Isyariana, Zamarul Hisham, Mona Allen, Shamim Farid, Mia Nasir, Shah Iskandar, Afifah Nasir, Arena Iman, Afiq Muiz, Zaki Azeman


Hati Yang Dikhianati sebuah drama adaptasi daripada telenovela popular iaitu Mis Tres Hermanas (My Three Sister) mengisahkan Iskandar (Zamarul Hisham) yg mengambil tanggungjawab menjaga adik-adiknya selepas kematian ibu bapa mereka. 

Iskandar sanggup berhenti belajar dan melakukan pelbagai kerja untuk memastikan kehidupan keluarga mereka terjaga. oleh sebab itu, hubungan mereka adik-beradik sangat rapat dan perkara ini tak disenangi isteri Iskandar iaitu Maria (Mona Allen)

Syaz (Mia Nasir), anak kedua telah berkahwin dengan Imran (Shah Iskandar) dan mempunyai sepasang kembar. Lisa (Isyariana) telah berjaya menamatkan pengajiannya dan kini berkhidmat sebagai jururawat di sebuah hospital manakala Mawar atau Baby (Arena Iman) pula adik bongsu mereka yg manja dan masih belajar.


Suatu hari, Lisa pergi menyerang tapak pembinaan yg berada di sebelah hospital tempatnya bekerja dan berdepan dengan Zuhri Elyas (Amar Baharin), jurutera yg bertanggungjawab dengan projek pembinaan tersebut.

Lisa tidak puas hati dengan projek pembinaan tersebut yg banyak menggangu perkhidmatan hospital mereka apabila bekalan air dan elektrik selalu kena sabotaj.

Elyas pula tidak tahu tentang perkara tersebut malah tak pernah tahu tanah hospital yg bakal mereka ambil alih adalah tanah wakaf. Dato Ghafar selaku pemilik syarikat menasihatkan Elyas supaya tidak mencampuri hal tersebut dan fokus pada pembinaan hospital baru mereka.


walaupun Iskandar cuba memenuhi segala permintaan isterinya tapi Maria tak pernah puas hati apabila Iskandar lebih memikirkan adik-beradiknya tambahan pula Syaz tinggal semula dirumah tersebut dan Iskandar cuba membantu Syaz apabila Imran masih lagi tidak mempunyai pekerjaan.

Maria bosan dengan kehidupannya dan mula mendapatkan bantuan Mak Esah untuk memikat golongan berada yg boleh memenuhi segala kemahuannya. Elyas menjadi sasaran Maria.


Elyas sudah bertunang dengan Athira (Syamim Farid) anak Dato Ghafar tapi tak tahan juga bila kena goda dengan Maria. Elyas buat keputusan untuk mempercepatkan majlis pernikahan mereka walaupun dia sendiri tak pasti dengan perasaan sendiri.

Athira pula teruja bila Elyas setuju untuk bernikah dengannya tapi dia perlu selesaikan satu benda. Athira mahu mencari Maria dan siasat apa hubungannya dengan Elyas selepas terjumpa gambar Maria dalam dompet Elyas.

5 comments:

 1. mis tress hermanas one of my fav so kena bersedia tuk kecewa kalau i tgk drama ni nanti ahah

  ReplyDelete
  Replies
  1. i tak follow sgt drama ni dulu sebab tak suka hero dia..hahaha

   Delete
 2. isyariana ni sekali tengok macam agnes monica

  ReplyDelete
 3. ala.. astro.. memang tak tengoklah.. hehehe..

  ReplyDelete