Drama | Vila Ghazara (2018)


Drama : Vila Ghazara
Produksi : Excellent Pictures Sdn Bhd
Pengarah : Feroz Kader
Penulis Skrip : Wira Hijau, Amy Aimi
Siaran : Akasia TV3
Tayangan : 17 September 2018
Episod : 40
Pelakon : Shukri Yahaya, Azira Shafinaz, Mustapha Kamal, Haleeda, Elly Mazlein, Aidil Aziz, Syed Aiman, Hafeez Mikael, Amirul Faqeem, Tunku Hanis, Cik Manggis, Riena Diana, Rafasya, Qaralyana


Vila Ghazara adalah sebuah teratak hasil gabungan nama pemiliknya iaitu Dr Ghazaly Baqri (Mustapha Kamal) seorang doktor kosmetik dan juga ahli perniagaan terkenal yg mempunyai lima orang anak lelaki iaitu Zarul (Syed Aiman), Adrian (Aidil Aziz), Hariz (Shukri Yahaya), Dazrin (Hafeez Mikael) dan Azrel (Amirul Farqeem).

walaupun Vila Ghazara luarannya nampak indah tapi kehidupan keluarga mereka tidak sebahagia yg disangkakan. Ghaz terlalu mengongkong kehidupan anak-anaknya dan mahu mereka mencapai kejayaan membanggakan. apabila Hariz melarikan diri dari rumah 15 tahun yg lepas, kepulangannya kini tidak dialu-alukan oleh Ghaz.

satu rahsia Dr Ghaz yg tidak diketahui isterinya, Zaharah (Haleeda) dan ahli keluarganya yg lain, Ghaz dalam diam telah berkahwin dengan Maria (Elly Mazlein).


Seperti mana Dr Ghaz mengongkong kehidupan anak-anaknya, dia kini mula menyusun perancangan untuk cucunya, Alia yg terabai bila Andrian dan isterinya selalu bergaduh. Ariana (Azira Shafinaz) diambil bekerja sebagai guru peribadi Alia.

siapa sangka Ariana dan Hariz pernah bertemu sebelum ini kerana Ariana pernah menyebabkan Hariz terlepas penerbangan dan gagal menduduki peperiksaan akhirnya di London. kerana hal tersebut juga, Hariz sangat benci dengan kehadiran Ariana menyebabkan mereka selalu berselisih pendapat.

Apakah kesudahan konflik keluarga dalam Vila Ghazara ini? Adakah Dr. Ghaz akhirnya akan menerima dan berbangga dengan Hariz? Mungkinkah rasa benci di antara Arianna dan Hariz akan membibitkan rasa cinta? 

Tonton Online : Drama Vila Ghazara (Full Episode)

Post a comment

2 Comments