Drama | Covid Oh Covid (2021)


Drama : Covid Oh Covid
Produksi : Rumah Karya Citra
Pengarah : Jet Li, Izuan Mokhtar
Penulis Skrip : Eirma Fatima
Siaran : TV3 / iQiyi
Tayangann : 2 April 2021
Episod : 13
Masa : Rabu-Sabtu | 9.00 Malam
Pelakon : Adibah Noor, Tony Eusoff, Umie Aida, Nora Danish, Tiz Zaqyah, Syafiq Kyle, Fathia Latiff, Nabila Huda, Yusof Hashim, Nasir Al Aydrus, Amar Asyraf

Covid Oh Covid sebuah drama terbaru di Slot Lestary TV3 menggantikan drama Romantika 4 Hari 3 Malam yg akan bersiaran mulai 2 April 2021, setiap hari isnin hingga sabtu jam 9.00 malam. boleh juga ditonton di platform www.iq.com.

Drama Covid Oh Covid mengisahkan keluarga Hafsah (Adibah Noor) dan Arifin (Tony Eusoff) yg tinggal di Villa Agrani, mereka mempunyai empat orang anak iaitu Safura (Tiz Zaqyah), Salmiah (Nabila Huda), Suhaila (Nora Danish) dan Shazrul (Nasir Al Aydrus).


Pengumuman tempoh PKP yg disambung semula meresahkan penghuni Villa Agrani, Hafsah melarang keras suami, mak mertua dan anak-anaknya daripada keluar rumah. kesihatan Tok Wan (Umie Aida) yg kurang memuaskan menyebabkan Hafsah jadi paranoid dan lebih berjaga-jaga.

Arifin mahu keluar rumah dengan memberi alasan kepada Hafsah mahu melawat masjid padahal Arifin nak jumpa kekasih hatinya iaitu Riana, janda yg tinggal di kawasan perumahan yg sama.

Shazrul yg kebetulan lalu di depan rumah Riana ternampak bapanya menghantar barang lalu memberitahu Suhaila. Shazrul dan Suhaila sakit hati bila tahu bapa mereka ada skandal dan buat keputusan untuk memerhati gerak-geri Ariffin.


Safura pula sudah berkahwin dengan Adam dan tinggal berasingan daripada keluarga. sebagai anak seni, pendapatan mereka berdua juga terjejas bila PKP bersambung semula.

namun begitu, Safura dan Adam aktif dalam mencari dana untuk memberi bantuan kepada petugas bahagian hadapan dan juga anak seni yg terjejas akibat pandemik.

3 comments:

  1. laaaa tajuk dia covid oh covid rupanya.hahaha

    ReplyDelete
  2. tgk semalam citer ni..kelakar lah si adibah nor tu hahaa

    ReplyDelete
  3. menariklah jalan cerita dia.. nanti nak try tengok..

    ReplyDelete