Telefilem | Angkara Dendam (2021)

Angkara Dendam

Telefilem : Angkara Dendam
Produksi : FJ Pictures Sdn Bhd
Pengarah : Feroz Kader
Tayangan : 2 Januari 2021
Siaran : Astro Citra
Pelakon : Amerul Affendi, Elizad Sharifuddin, Marisa Yasmin, Sahronizam Noor

Angkara Dendam

Angkara Dendam mengisahkan Din yg mahu membalas dendam pada keluarganya sendiri selepas mereka membuangnya jauh selama 20 tahun.

Din dan Izz adalah kembar seiras yg mempunyai perangai jauh berbeza. Din sering sahaja dipukul dan dimarahi oleh babanya, Dato Borhan kerana dikatakan berperangai pelik. kerana percaya perkara tahyul oleh seorang bomoh, Borhan bertindak membuang Din dengan menyuruh orang suruhannya Lesti menghapuskan Din.

Din tidak dibunuh tetapi didera mental dan fizikal oleh Lesti selama 20 tahun tersebut dan dipaksa membuat kerja berat dan dilayan seperti kucing kurap demi sesuap nasi.

Angkara Dendam

Din semakin taksub dengan dendamnya lagi-lagi apabila melihat Izz gembira dengan kehidupannya. Din bertindak menculik Izz lalu menggantikan tempat Izz untuk masuk dalam keluarganya demi membalas dendam pada orang yg telah menyebabkan hidupnya terseksa.

moral of story, bila diri dah terlalu dikuasai dendam, memang dah tak nampak mana yg betul atau salah. tapi asbab kepada perkara ni sebenarnya dari Borhan sendiri yg terlalu percaya perkara tahyul dan khurafat sampai sanggup buang anak sendiri.

Post a comment

5 Comments

  1. i nak tgk..tapi tak tgk sbb lupa .. hahahaha kena tgk online la nmpknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. i malas nak tengok kat tv, banyak iklan. tengok online laju sikit habis..hehe

      Delete
  2. Tapi bapanya pun.. lebih percaya bomoh dari sayang anak sendiri..

    ReplyDelete
  3. OMG Amerrul Affendi ada movie baru??? Kena tengok ni!!

    ReplyDelete
  4. Tak tengok lagi. Saya perasan lately banyak drama yang split personality ni kan.

    ReplyDelete