Website Untuk Tonton Drama Asia dan Korea


ada yang tanya kat mana nak tengok drama korea, kat mana nak cari asian drama. sebelum ni pun dah pernah post pasal ni tapi kita up balik sebab ada website lama tu dah hilang. sepatutnya post benda ni time PKP tapi time tu aku malas dan taip sekerat jalan je..haha

masuk tahun 2020 dah makin senang untuk tengok drama korea sama waktu siaran dengan korea, tak macam dulu. kalau dulu hari ini siaran besok lusa baru dapat download video lepas tu kena tunggu lagi seminggu baru dapat subtitle.  sekarang ni tak payah nak renyah-renyah, cuma bergantung korang untuk buat pilihan.


Paling Mudah Untuk Diakses dan Berbayar


1. NETFLIX


2. IFLIX


3. VIU


Website Rasmi Untuk Drama Tempatan


4. TONTON

website rasmi untuk tonton rancangan dari saluran Media Prima tapi sekarang ni banyak drama tv3 dan boleh tengok di youtube rasmi tv3. aku pun dah lama tak buka website ni.

5. ASTRO GO

pengguna astro sekarang dah boleh akses terus rancangan kegemaran di laptop atau smartphone melalui Astro Go. tapi apps dia paling teruk, kadang boleh tengok kadang loading sampai aku give up nak tunggu.

6. RTM MyKLIK

untuk tonton drama dan rancangan dari RTM dan TV Okey

Free Website Untuk Drama Asia dan Korea


7. KISSASIAN

website kegemaran aku sebab kat sini boleh tonton/download movie dan drama. paling banyak drama korea, drama china dan drama thailand dan drama jepun. variety show ada juga kot, ntahla aku tak sure sebab dah lama tak tengok variety show.

8. K-VID.NET

antara lubuk untuk tengok drama korea dan chinese drama. kalau suka variety show dan program menarik dari korea boleh juga singgah ke sini.

9. MYASIANTV

MyAsianTV dan DramaCool antara website legend untuk yg kaki drama dulu. website ni masih lagi wujud tapi url link selalu bertukar-tukar. kalau suka tengok drama kat sini kena alert sikit dengan blog address diorang.

10. TELEGRAM

yg ni pula apps, boleh download dan install software dia di laptop. nak cari drama kat sini cuma perlu taip saja tajuk drama kalau nasib korang baik jumpa la, kalau tak keluar memang tak ada. aku selalu cari drama thailand di telegram atau pun di website NEKOMEOWMEOW.


free website tu memang aku sengaja tak letak link sebab link dia selalu bertukar, korang boleh saja google. tapi satu la, free website ni banyak iklan mengarut. kalau tak suka atau annoying iklan yg ada boleh tengok di website yg berbayar.

Post a comment

15 Comments

  1. kebanyakkan shida tgk dari telegram saja ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu buka telegram untuk cari drama thailand je..hehe

      Delete
  2. Saya biasa tengok di Netflix, Youtube dan Telegram. Senang sekarang nak tengok cerita, banyak pilihan yang boleh ada kan..

    ReplyDelete
  3. Citer korean kita tengok kat dramacool hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jarang buka dramacool sekarang, semua tengok di netflix atau kissasian..hehe

      Delete
  4. Kami tengok kat DramaCool je untuk Korea. Kalau movie lain tengok kat fmovie

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya rajin tengok drama je, movie slow sikit..haha

      Delete
  5. telegram tu pun dah ada yang kena blok.. huhuhu..
    sekarang nie lebih rajin layan filem/drama china dekat youtube je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak rajin sgt nak buka telegram, selalu drama china saya tengok dkt kissasian. lupa kat youtube pun boleh tengok juga..hehe

      Delete
  6. Betul, drama korea kat kissasian..drama thailand cari kat telegram..

    ReplyDelete
  7. dramacool best juga. nak download pun senang haha. iklan tak serabut sangat and senang nak pangkah.

    ReplyDelete
  8. Saya guna viu , now cari kat FB. Ada group yang rajin bagi link, tapi syarat tak boleh share link ke luar nanti kena banned. Telegram pun saya layan, tapi utk cari KMovie saja.

    ReplyDelete
  9. Biasanya tengok cite korea kat kissasian. hampir semua cerita ada kat situ. Tapi pernah kena bar website tu.

    ReplyDelete
  10. Betul, la ni semua ada di mana2. Tak jumpa sana, cari sini. Tak ada sub, tu yang penting sebagai penonton international. Haha

    Telegram sumber utama. (offline boleh layan)
    FB - pun boleh cari (join group, tak boleh share)
    Youtube -
    Drama cool -

    Selagi ada free, kenapa nak bayar. Haha Kata orang kedekut. :p

    ReplyDelete