Drama | Kampung Kolestrol (2021)


Drama : Kampung Kolestrol
Produksi : Zamriez Golden Sdn Bhd
Pengarah : Shuhaimi Lua
Penulis Skrip : MF Kenchana
Siaran : TV9
Mula Tayangan : 20 April 2021
Episod : 20
Masa : Isnin-Rabu | 8.30 Malam
Pelakon : Mas Idayu, Ziana Zain, Rusdi Ramli, Aiman Tino, Sufian Suhaimi, Ryry Ryun, Afifah Nasir, Razzuan Rosli, Anne Abdullah, Ieda Moin, Khaty Azian, Dalimawati

Kampung Kolestrol sebuah drama komedi terbaru di slot Diandra TV9 yg diarahkan oleh Shuhaimi Lua, disiarkan mulai 20 April 2021 setiap isnin hingga selasa jam 8.30 menerusi TV9 juga ditonton melalui website atau aplikasi Viu

Kampung Kolestrol mengisahkan tentang kisah penduduk yg tidak kisah dengan amalan diet yg seimbang sehingga kebanyakkan penduduk mempunyai kolestrol yg tinggi kerana perkara tersebut juga kampung mereka digelar Kampung Kolestrol.


Kak Bib (Mas Idayu) merupakan ketua kampung wanita pertama di kampung tersebut dibantu oleh madunya, Kak Gee (Ziana Zain) untuk menyelesaikan pelbagai masalah yg melanda kampung mereka termasuk merangka program untuk memastikan penduduk kampung bebas daripada masalah penyakit kronik.

Walaupun hidup bermadu, Kak Bib dan Kak Gee tidak mempunyai masalah untuk tinggal serumah dan selalu sepakat dalam banyak perkara walaupun suami mereka Suratman (Rusdi Ramle) juga elalu sibuk dengan kerjanya.

bukan senang Kak Bib dan Kak Gee nak mengubah amalan gaya hidup penduduk selain banyak lagi masalah lain yg mereka berdua kena uruskan makanya anak-anak mereka berdua iaitu Amir (Aiman Tino), Adi (Sufian Suhaimi) dan Laila (Ryry Ryun) juga dikerah untuk membantu.

Lagu Tema/OST : Floor88 - Chikadun

Post a Comment

6 Comments

  1. nampak mcm best nak tgk lah nnt hehee

    ReplyDelete
  2. Suka rusdi ramli dari zaman pendekar dulu dulu

    ReplyDelete
  3. layan jugak drama ini, lagila mas idayu dan ziana zain berlakon sempoi, pelakon lain pun best jugak...

    ReplyDelete
  4. Drama yang best walaupun mostly penyanyi tapi berlakon best. Boleh layan lagi :)

    ReplyDelete
  5. i rasa lagu tema main peranan penting juga kan

    ReplyDelete