Drama | Pengantin Satu Malam (2020)


Drama : Pengantin Satu Malam
Produksi : A10 Alliance Sdn Bhd
Pengarah : Eoon Shuhaini
Penulis Skrip : Wan Mahani binti Wan Hassan
Slot : Akasia TV3
Mula Tayangan : 18 Ogos 2020
Episod : 28
Masa : Isnin-Jumaat | 7.00 Malam
Pelakon : Nazim Othman, Amelia Henderson, Fizo Omar, Afifah Nasir,
Mustapha Kamal, Susan Manen, Norish Karman


SINOPSIS PENGANTIN SATU MALAM



Drama adaptasi novel Pengantin Satu Malam karya Sophiliea mengisahkan Zulaikha (Amelia Henderson) yg tersepit antara menyelamatkan nyawa ibunya atau maruah dirinya.

Dugaan datang menimpa hidup Zulaikha apabila dia terpaksa berhenti kerja kerana perangai tak senonoh majikannya. Adi teman lelakinya pula memilih untuk memutuskan hubungan mereka dan ibunya pula sakit dan memerlukan kos rawatan yg tinggi.

Zahred (Nazim Othman) pula membenci wanita apabila cintanya dikhianati, Zahred kecewa setelah mengetahui kekasihnya Balqis curang ketika dia berada di Jepun dengan menjadi isteri kedua ayahnya.

Zahred yg membenci wanita dan Zulaikha pula tersedak hingga terpaksa mengorbankan masa depannya kerana satu malam yg tak akan dilupakan sampai bila-bila


OST PENGANTIN SATU MALAM


Ost drama berjudul Satu Malam dinyanyikan oleh Qody Rany. korang kenal tak? sorilah tak follow artis baru sekarang tapi kalau tak salah Qony ni salah seorang peserta Big Stage Musim 3 tahun 2020. kalau ada masa nanti kita tengok Big Stage..hehe

Lagu | Qody Rany - Satu Malam (OST Pengantin Satu Malam)


TONTON ONLINE DRAMA PENGANTIN SATU MALAM



kalau terlepas untuk tonton drama Pengantin Satu Malam boleh tonton episode penuh dengan steaming di iQIYI Drama Pengantin Satu Malam.

Post a comment

5 Comments

  1. Nak tengok follow up sebab Nazim. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memula excited juga nak tengok tapi bila tengok pelakon drama ni malaslah nak follow..hahahha

      Delete
  2. Tengok klip macam menarik.. tapi .. hehehe..

    ReplyDelete
  3. saya tengok sekejap je..tp sy minat nazim dan afifah nasir berlakon

    ReplyDelete